Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

tekko deseuri2  

TEKKO Logistik Industry

 

Soluții pentru valorificare, transport, tratare și distrugere deșeuri. 

 

Servicii specializate de valorificare, co-incinerare, eliminare deșeuri, distrugere produse expirate, deteriorate, contrafăcute, confiscate, neconforme, cu regim special, băuturi și alimente expirate.

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA LECHBURG

CRAMA LECHBURG

Numele companiei: Transilvania’s Wine srl

 

Adresă cramă: Str. Principală, nr. 334, Sat Lechința, Jud. Bistrița Năsăud

 

Adresă sediu: Valea Viilor, nr. 2, Sat Beclean, Jud. Bistrița Năsăud

 

Anul înființării: 2008

 

Poziționare: Transilvania

 

DOC: Lechința

 

Număr de hectare: 70 ha

 

Proprietar: Guarato Melissa

 

Vinificator: Guarato Cristiano

 

Branduri de vin: Lechburg

 

Soiuri de struguri: Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Riesling de Rhin, Chardonnay, Pinot noir, Muscat Ottonel, Feteasca Regală, Feteasca Neagră

 

Scrtă descriere a cramei:

O poveste despre o familie originară din Italia. Adânca pasiune moştenită de generaţii de viticultori, a stârnit încă o dată dorința de a investi în viticultură, reînfiinţând vii noi în arealul viticol din Lechinţa, un pamânt fermecat în inima Transilvaniei.Pământurile foarte potrivite pentru viticultură, lucrate și azi în spiritul vechii tradiții săsești, fiind situate la poalele Carpaţilor, într-o zonă necontaminată, oferă totodată privitorilor peisaje încântătoare. Crama a fost înfiinţată în anul 1962. În interior se procesau strugurii din podgoria Lechinţa cu o capacitate de stocare de 20.000 de hectolitri de vin cu Denumire de Origine Controlată.

Am achiziţionat crama în anul 2015, şi, de atunci, a început practic povestea noastră și a brandului. Vinul este, înainte de toate, expresia mediului din care provine.

,,Terroirul” este, la rândul lui, conceptul care exprimă alți diverși factori: climatul, caracteristicile terenurilor, tradițiile și stilul de viată al locului, al oamenilor care îl locuiesc. Din aceste motive, vinul reflectă unicitatea absolută a locurilor care îi dau origine.

Crama Lechburg este amplasată în una dintre cele mai frumose zone viticole din Transilvania.Pe versanții abrupți ai dealurilor, strugurii se coc în condiții climatice privilegiate. Apărat de lanțul muntuos al Carpaților și binecuvântat cu 1800 de ore sezonale de soare, cu zile călduroase și nopți răcoroase în perioada coacerii, teritoriul nostru asigură o amplă selecție a strugurilor nobile de o finete rară. Datorită factorilor săi climatici și geologici selecți, arealul Lechința si-a câștigat propria denumire de origine controlată DOC, una de prestigiu.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Guarato Cristiano

 

Telefon: +40 748 101 674

 

E-mail: info@lechburg.com

 

Website: www.lechburg.com

 

vinuri lechburg 2018

Coordonate GPS: 47.1 , 24.21

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"