Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / CRAMA HERMEZIU

CRAMA HERMEZIU

Numele companiei: SC AGRO INDUSTRIAL CERES SRL

 

Adrese cramă și sediu: Loc. Bivolari, jud. Iași

 

Anul înființării: 2014

 

Poziționare: Moldova

 

IG Dealurile Moldovei - Podgoria Probota

 

Numar de hectare: 150 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 1.300.000 L

 

Proprietar: SC AGRO INDUSTRIAL CERES SRL

 

Vinificator:

 

Branduri de vin: Păcatele Tinereții, Hermeziu, Vladomira, Scrisori, C'est Soir, Thrubilo

 

Soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Fetească Regală, Fetească Albă, Fetească Neagră, Busuioacă de Bohotin, Traminer, Muscat Ottonel, Riesling de Rhin, Cabernet Sauvignon.

 

Scurtă descriere a cramei:

"Hermeziu înseamnă destin, vitejie și forță. E povestea moșiei dinastiei Negruzzi. E vibrația vinului de acum 200 de ani, transmisă azi ca o legendă cu prefață literară.

 

Crama Hermeziu se dezvoltă astăzi în cadrul grupului de firme Domeniile Lungu, o afacere de familie, susținută și dezvoltată prin investiții în tehnologie și modernizare. Vinurile obținute de Crama Hermeziu au o legătură specială cu pământul, fiind concepute pentru a transmite mai departe istoria locurilor de unde provin.

 

Hermeziu, numele de fată al mamei lui Costache Negruzzi, are și el o etimologie veche și scufundată în legende zbuciumate. Exprimă culoarea roșie, carmin și definește spiritul de luptător, de viteaz ce își eliberează neamul, satul, teritoriul de atacatori și prăduitori. A dat nume satului și moșiei boierești, mândrie răzeșilor de pe malul Prutului, sonoritate cramei de astăzi. Pe moșia de la Hermeziu s-au bucurat, s-au întristat, și-au trăit viețile și le-au încheiat membrii familiei Negruzzi. De la scriitorul Costache Negruzzi, la Ella Negruzzi, prima femeie avocat din România, Leon Negruzzi, scriitor, primar și prefect de Iași, până la generalul Mihai Negruzzi și fiul sau Bob Negruzzi, scriitor de limba franceză, toți și-au legat destinele de pământurile de la Hermeziu.

 

Albe, roșii sau roze, vinurile pe care Crama Hermeziu le aduce în atenția publicului conțin prin excelență particule de poveste, mister și literatură.

 

Relieful terasat și tehnica modernă reușesc, din 2006 de când începe istoria Cramei, să compună un mediu perfect pentru strugurii cultivați pe cele 132 de hectare de teren. Traminer, Sauvignon Blanc, Chardonnay sau Busuioacă de Bohotin sunt soiuri vinificate cu grijă de oenologi recunoscuți, cu utilaje în întregime din import, de la prestigioasa firmă italiană Casa Grande, pentru a obține vinuri premiate, cu o foarte bună aciditate naturală. "

 

Contact:

 

Lungu Loredana

 

Tel.: +40 757 333 322

 

E-mail: office@cramahermeziu.ro

 

Website: www.cramahermeziu.ro

 

Coordonate GPS: 47.479688, 27.440678

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter