Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA FERDI

CRAMA FERDI

Numele companiei: Mihailescu Fernando Marius Persoană Fizică Autorizată

 

Adresă cramă: Comuna Vâlcănești, Județul Prahova

 

Adresă sediu: Câmpina, Județul Prahova

 

Poziționare: Muntenia, Dealu Mare

 

Numar de hectare: 3 Ha

 

Proprietar: Mihailescu Fernando

 

Vinificator: Mihailescu Fernando

 

Branduri de vin: Cuvée Alexandra, Rosé Cosmina, Madame S., Blau Burg, Cuvée Unchiu Puiu. Mister M., Mister S., Lady Black, Red King, Cuvée Piţigaia, Cuvée Francisc, Cuvée Paul

 

Soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Merlot, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Blaufrankisch, Shiraz

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Crama Ferdi este o cramă de tip boutique – premium ce oferă iubitorului de vin privilegiul de a degusta un vin lucrat exclusiv manual și în ediții foarte limitate. Sistemul de vinificație este unul de perspectivă îndelungată, având în vedere că vinurile roșii sunt maturate, de la unul la doi ani, în butoaie de stejar american, francez și românesc, reînnoite la fiecare trei – patru ani.

 

Via se află în însorita regiune viticolă Dealu Mare, pe o suprafață de 3 hectare și are o vechime de 10 ani. Proprietarul cramei este și cel care face vinul, ghidându-se după deviza că vinul de calitate își are obârșia în vie, de unde începe și selecția strugurilor.

 

Ca urmare, crama produce vin din 10 soiuri de struguri, dintre care 7 roșii: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Shiraz, Merlot, Burgund Mare, Pinot Noir și 3 albe: Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească și Riesling Italian, producția anuală totală fiind sub 10.000 de sticle.

 

Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalețe, consistență, aciditate și eleganță. Utilizarea metodei tradiționale de făcut vinul are ca rezultat o gamă de vinuri echilibrate și rafinate.

 

Contact

 

E-mail: fernando@teron.ro,

 

Website: www.cramaferdi.ro

 

vinuri Crama Ferdi (1)

 

CRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDICRAMA FERDI

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"