TreiPentruVin.ro - o comunitate a vinului, interactivă și deschisă

 

Aplicația propune pachete special alese, cu vinuri de la SERVE Ceptura, Domeniile Vinarte și Crama Oprișor, dar și conținut educativ și amuzant. Un alt motiv pentru care pasionații (sau amatorii) de vin trebuie să-și downloadeze aplicația îl constituie faptul că aici sunt comunicate și ofertate vinuri în avan-premieră.

 

3pentruvin banner

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMELE BOLGIU

CRAMELE BOLGIU

Adresă cramă/ sediu: Str. Narciselor, Nr. 7, Loc. Urlați, Jud. Prahova

 

Anul înființării: 2006

 

Poziționare: pe E 577 Mizil – Ploiești, 4 Km din localitatea Albești Paleologu pe DN 102C

 

DOC: Dealu Mare - Urlați

 

Numar de hectare: 110 Ha (80 Ha pe rod)

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 100.000 L

 

Proprietari: Valeriu și Adriana Bolgiu

 

Vinificator: Costin Bolgiu

 

Branduri de vin: Bolgiu Quantum, Bolgiu Heritage, Iakov, Pelin bolgiu, 23K, 925 luxury Wine, Casa Bolgiu, Săgeata lui Cupidon, Cinci Terase

 

Soiuri de struguri: Fetească Albă, Fetească Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Burgund, Syrah

 

Scurtă descriere a cramei: Ca o afacere de familie, Casa Bolgiu are o tradiție neîntreruptă de patru generații, viile aparținând membrilor acesteia. Fii proprietarului sunt cei ce se ocupă de vie și de vin, ambii absolvenți ai Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București. Prima generație de viticultori a fost cea a lui Nicolae C. Bolgiu ale cărui inițiale sunt inscripționate inca din 1934 pe frontscipiul care veghează poarta de acces in pivniță. In perioada interbelică, acesta era unul din principalii trei viticultori din Urlați, alături de familile Basilescu și Țigănescu. Tot din acei ani datează pivnița de piatră , cunoscută pâna azi ca Pivnița lui Bolgiu. Între cele două războaie mondiale, acesta și-a trimis fiul, pe Nicolae N. Bolgiu, să facă Școala de Viticultură de la Chișinău, afiliată pe atunci celebrului Institut de la Montpellier din Franța.

În regimul comunist, Nicolae N. Bolgiu, a fost apreciat si i s-a incredințat îngrijirea colecțiilor de vin ale IAS-ului de atunci. Fiul său, Valeriu Bolgiu, a învățat de mic tainele viei și vinului.

În forma sa noă, compania a fost inregistrată în 2006, dupa ce proprietatea familiei a fost reconstituită în urma retrocedărilor efectuate după 1990. Vița de vie are între 25 și 40 de ani.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Tel.: +40 745 135 124

 

E-mail: office@bolgiu.ro

 

Website: www.bolgiu.ro

 

Casa Bolgiu

Coordonate GPS: 44.989684, 26.241061

 

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, 9-10 Octombrie 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"