• ReVino Bucharest Wine Show 2020
  • ReVino Bucharest Cheese & Wine Show 2020
  • Turism viticol in Romania

CRAMELE BOLGIU

CRAMELE BOLGIU

Adresa: Str. Narciselor, Nr. 7, Loc. Urlați, Jud. Prahova

Telefon: +40 745 135 124

Coordonate GPS: 44.989684, 26.241061

Adresă cramă/ sediu: Str. Narciselor, Nr. 7, Loc. Urlați, Jud. Prahova

 

Anul înființării: 2006

 

Poziționare:  pe E 577 Mizil – Ploiești, 4 Km din localitatea Albești Paleologu pe DN 102C

 

DOC: Dealu Mare - Urlați

 

Numar de hectare: 110 Ha (80 Ha pe rod)

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 100.000 L

 

Proprietari: Valeriu și Adriana Bolgiu

 

Vinificator: Costin Bolgiu

 

Branduri de vin: Bolgiu Quantum, Bolgiu Heritage, Iakov, Pelin bolgiu, 23K, 925 luxury Wine, Casa Bolgiu, Săgeata lui Cupidon, Cinci Terase

 

Soiuri de struguri: Fetească Albă, Fetească  Regală, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră, Burgund, Syrah

 

Scurtă descriere a cramei: Ca o afacere de familie, Casa Bolgiu are o tradiție neîntreruptă de patru generații, viile aparținând membrilor acesteia. Fii proprietarului sunt cei ce se ocupă de vie și de vin, ambii absolvenți ai Facultății de Horticultură din cadrul USAMV București. Prima generație de viticultori a fost cea a lui Nicolae C. Bolgiu ale cărui inițiale sunt inscripționate inca din 1934 pe frontscipiul care veghează  poarta de acces in pivniță.  In perioada interbelică, acesta era unul din principalii trei viticultori din Urlați, alături de familile Basilescu și Țigănescu. Tot din acei ani datează pivnița de piatră , cunoscută pâna azi ca Pivnița lui Bolgiu. Între cele două războaie mondiale, acesta și-a trimis fiul, pe Nicolae N. Bolgiu, să facă Școala de Viticultură de la Chișinău, afiliată pe atunci celebrului Institut de la Montpellier din Franța.

În regimul comunist, Nicolae N. Bolgiu, a fost apreciat si i s-a incredințat îngrijirea colecțiilor de vin ale IAS-ului de atunci. Fiul său, Valeriu Bolgiu, a învățat de mic tainele viei și vinului.

În forma sa noă, compania a fost inregistrată în 2006, dupa ce proprietatea familiei a fost reconstituită în urma retrocedărilor efectuate după 1990. Vița de vie are între 25 și 40 de ani.

 

Persoană de contact/date de contact:

 

Tel.: +40 745 135 124

 

E-mail: office@bolgiu.ro

 

Website: www.bolgiu.roCasa Bolgiu

Cheese Show Revino Bucharest cheese wine show
Abonare Newsletter
 

Aboneaza-te la newsletter

Afla noutati despre vinurile si cramele din Romania

9 + 3 = ?