CRAME < INAPOI

CRAMA CORCOVA

CRAMA CORCOVA

Numele companiei: VITICOLA CORCOVA SRL

 

Adresă cramă/sediu: Str. Principală, Nr. 293, Sat Corcova, Jud. Mehedinți, 227125

 

Anul înființării: 2005

 

DOC: Mehedinți - Corcova

 

Numar de hectare: 68 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 300.000 L

 

Proprietari: Michel Roy & Șerban Dâmboviceanu

 

Vinificator: Laurent Pfeffer

 

Branduri de vin: Jirov, Corcova, Corcova Reserve

 

Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Viognier

 

Scurtă descriere a cramei: Asezată în partea de sud-vest a țarii, în Județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă, care reia insă o traditie multiseculara în zonă. Chiar dacă aceasta cramă a intrat pe piața recent, ea este o tradiție care începe într- o perioadă de mult uitată. Vinul Corcova pastrează amprenta originală a locului și emana istorie, distincție și pasiune. De asemenea, elementele climatice conferă acestei zone o personalitate avantajoasă.

Vinurile Corcova sunt speciale și dețin acel gust "terroir" datorită beneficiilor principale ale zonei: un climat temperat-continental cu influente mediteraneene - veri calde și secetoase, ierni blande, cu precipitații accentuate, pe de altă parte solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată.

Începand cu anul 2005, 60 de hectare de teren au fost replantate cu vița-de-vie din Franța și soiuri existente pe timpul moșiei Bibeștilor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum si Fetească Neagră. În plus, cramele construite de prințul Antoine Bibescu au fost refăcute complet în perioada 2008 - 2009, respectând arhitectura inițială și fiind dotate cu utilaje de vinificație produse în Franța și Italia.

 

Persoană de contact/ date de contact:

 

Șerban Dâmboviceanu

 

E-mail: office@corcova.ro

 

Telefon: +40 252 383 541

 

Website: www.corcova.ro

 

7P2A1463 (2000x853)

 

corcova barrique

 

Coordonate GPS: 44.698095, 23.047750

 

CRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVA

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"