Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

CRAME < INAPOI

CRAMA CORCOVA

CRAMA CORCOVA

Numele companiei: VITICOLA CORCOVA SRL

 

Adresă cramă/sediu: Str. Principală, Nr. 293, Sat Corcova, Jud. Mehedinți, 227125

 

Anul înființării: 2005

 

DOC: Mehedinți - Corcova

 

Numar de hectare: 68 Ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 300.000 L

 

Proprietari: Michel Roy & Șerban Dâmboviceanu

 

Vinificator: Laurent Pfeffer

 

Branduri de vin: Jirov, Corcova, Corcova Reserve

 

Soiuri de struguri: Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Syrah, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Viognier

 

Scurtă descriere a cramei: Asezată în partea de sud-vest a țarii, în Județul Mehedinți, Corcova este o podgorie nouă, care reia insă o traditie multiseculara în zonă. Chiar dacă aceasta cramă a intrat pe piața recent, ea este o tradiție care începe într- o perioadă de mult uitată. Vinul Corcova pastrează amprenta originală a locului și emana istorie, distincție și pasiune. De asemenea, elementele climatice conferă acestei zone o personalitate avantajoasă.

Vinurile Corcova sunt speciale și dețin acel gust "terroir" datorită beneficiilor principale ale zonei: un climat temperat-continental cu influente mediteraneene - veri calde și secetoase, ierni blande, cu precipitații accentuate, pe de altă parte solurile cu o structură litologică variată și o mineralitate bogată.

Începand cu anul 2005, 60 de hectare de teren au fost replantate cu vița-de-vie din Franța și soiuri existente pe timpul moșiei Bibeștilor: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc, precum si Fetească Neagră. În plus, cramele construite de prințul Antoine Bibescu au fost refăcute complet în perioada 2008 - 2009, respectând arhitectura inițială și fiind dotate cu utilaje de vinificație produse în Franța și Italia.

 

Persoană de contact/ date de contact:

 

Șerban Dâmboviceanu

 

E-mail: office@corcova.ro

 

Telefon: +40 252 383 541

 

Website: www.corcova.ro

 

7P2A1463 (2000x853)

 

corcova barrique

 

Coordonate GPS: 44.698095, 23.047750

 

CRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVACRAMA CORCOVA

PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"