CRAME < INAPOI

CRAMA AVERESTI

CRAMA AVERESTI

Numele companiei: SC VINICOLA AVERESTI 2000 SA

 

Anul înființării: 1874

 

Adresa: Sat Averesti, Bunesti – Averesti, Jud. Vaslui

 

Regiune: Husi, Vaslui, Moldova

 

Suprafață: 550 ha

 

Litri de vin îmbuteliați: 1 000 000 L

 

Proprietar: Constantin Dulute

 

Vinificator: Ing. Claudiu Crețu

 

Branduri de Vin:


-           Colecţia Regală “Trup şi Suflet”: Colecţie de vinuri de tradiţie pentru Avereşti şi pentru sufletul Moldovei.Tinem sub această colecţie dragă in mod special, cele mai bune vinuri de soi românesc sau franţuzesc, spre a bucura trupul şi sufletul oamenilor buni.

Vinurile : Zgihara de Husi (alb, sec), Busuioaca de Bohotin (rose, demidulce), Aligote (alb,sec), Feteasca Regală (alb, sec), Sauvignon Blanc (alb, sec), Cuvee Regal (alb, demisec), Rose din Cabernet Sauvignon (rose, sec).

 

-          Colectia Rene Faure “Lume noua, lume veche”: Primul vin dintr-o serie de cupaje fericite intre soiuri romanesti si frantuzesti, sub o colectie speciala menita sa aduca omagiu unui pionier al viticulturii autohtone: inginerul francez Rene Faure, cel care a avut in grija via de la Averesti acum mai bine de un secol.

Vinurile : Rene Faure-DOC, cupaj Zghihara de Husi si Aligote (alb, sec)

 

-          Colecţia La Conac: Acum 150 de ani un Conac elegant se înălţa pe domeniile de la Avereşti, ridicat de boierul Stefan Negruzzi. În jurul lui, castanii, teii şi salcâmii tineri se bucurau de priveliştea generoasă. La rândul nostru, ne facem datoria şi punem poveştile lor in câteva vinuri frumoase, autentice, mereu tinere.

Vinurile: Traminer (alb, demidulce), Feteasca Regala (alb, demisec), Sauvignon Blanc (alb, demisec), Cupaj Rose (rose, demisec) si Cabernet Sauvignon (rosu, sec).

 

-          Colecţia Locurile: Inspirate din cele mai dragi momente de bucurie, în compania cărora se servesc  vinuri deosebite, fiecare dintre cele şase vinuri poartă nunele unei localitaţi – spaţiu imaginar de voie bună din ţinutul Avereşti.

Vinurile : Povestesti – Zghihara de Husi (alb, sec), Indraznesti – Aligote (alb,sec), Cinstesti – Feteasca Regala (alb, sec), Daruiesti – Feteasca Regala (alb, demisec), Dragostesti – Cuvee AVE (alb, demisec) si Cuceresti – Feteasca Regala (alb, demidulce).

 

Soiuri de struguri: Zghihara de Husi, Feteasca Regala, Feteasca Alba, Busuioaca de Bohotin, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer, Cabernet Sauvignon.

 

Scurta descriere:


Prima entitate de producție viti-vinicolă a localității Averești a fost încropită în secolul XIX, mai precis în 1874, când proprietarul Stefan Negruzzi înfiinţează o plantație de 30 ha de viţă de vie, din soiuri locale şi soiuri aduse din Franța.

Tot în acea perioadă a fost realizată şi pivniţa Cramei, cu un culoar principal de aproape 150 de metri, prevăzut cu 5 arcade din piatră şi 10 hrube secundare.

A urmat apoi ridicarea conacului boieresc, devenit emblematic pentru Cramă, în curtea căruia boierul a înfiinţat şi un parc dendrologic cu specii de castan, tei şi salcâm, care rezistă vremurilor.

Primul vinifcator al cramei , inginerul Rene Faure, a fost adus din Franta, care a plantat soiuri frantuzesti precum Cabernet Sauvignon si Aligote imbinandu-se perfect cu soiurile locale,romanesti, precum: Zghihara de Husi, Feteasca Regala si Feteasca Alba. Pentru o productivitate mai mare an de an, Rene Faure a fost pionierul primuuil sistem de irigatii cu tevi, din Romania, bazat pe forta gravitatiei, intr-o tara fara curent electric la acea vreme.

Astăzi via de la Avereşti se întinde pe o suprafaţă de 550 ha, împărțită între soiurile vechi specifice zonei: Zghihara de Huşi, Fetească Regală, Busuioacă de Bohotin şi soiuri internaționale ca: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Aligote, Traminer.

Unicitatea vinului de Averești vine din specificul solului și din pasiunea cu care este crescut și protejat. Altitudinea ridicată, climatul răcoros și solul specific determină obținerea de vinuri seci, acidulate, ușor sifonate și delicate.

 

Vizite/Degustari de vin la crama: Vizitarea cramei se face pe bază de rezervare în prealabil. Pentru mai multe detalii apelați contactele de mai jos.

 

Telefon: +40 235 484 830

 

E-mail: contact@cramaaveresti.ro

 

Website:

 

www.vindeaveresti.ro

 

www.cramaaveresti.ro

 

www.facebook.com/CramaAveresti/
Averesti Winery Wines

Coordonate GPS: 46.788219, 27.9895116

 

CRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTICRAMA AVERESTI

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"