< INAPOI

CRAME / DOMENIILE AVERESTI

DOMENIILE AVERESTI

Numele companiei: SC VINICOLA AVEREȘTI 2000 SA

 

Adresa: Sat Averești, Bunești – Averești, Jud. Vaslui

 

Anul înființării: 1874

 

Regiune: Moldova

 

Suprafață: 650 ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 2 000 000 L

 

Proprietar: Constantin Duluțe

 

Vinificator: Ing. Claudiu Crețu

 

Branduri de vin:

 

Nativ de Averești „Expresia terroir-ului”: Inspirată de cultura Cucuteni, colecția de vinuri, cu declinările sale Nativus și Nativa, este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului si parcelelor, și al variatelor și modernelor tehnici de vinificație. Toată această experiența s-a transformat într-o selecție de vinuri care reflectă cu fidelitate expresia clasică a tradiției, caracterului și nobleței vinurilor Domeniilor Averești, fiind apreciate de către cei mai exigenți critici.

Vinurile: Zghihară de Averești (alb, sec), Busuioacă de Averești (rose, demidulce), Fetească Neagră de Averești (roșu, sec), Aligote de Averești (alb, sec), Chardonnay de Averești (alb, sec), Sauvignon Blanc de Averești (alb, sec), Traminer de Averești (alb, demidulce), Rose de Averești (rose, sec).

 

Diamond Selection „The joy of living”: Noi, la Domeniile Averești, credem ca „The Joy of Living” se găsește pretutindeni, dar e doar pentru cei ce sunt dispuși sa o caute. Luați-vă prietenii, turnați Domeniile Averești in pahare elegante si lăsați magia aromelor sa va învăluie delicat, odată cu efervescenta unei seri perfecte! Domeniile Averești, să spunem gusturilor pe nume!

Vinurile: Busuioacă de Averești 0,75l (rose, sec), Fetească Neagră de Averești Barrique 0,75cl (roșu, sec), Busuioacă de Averești Magnum 1,5l (rose, sec/demisec).

 

Colecţia Regală “Trup şi Suflet”: Colecţie de vinuri de tradiţie pentru Avereşti şi pentru sufletul Moldovei.Tinem sub această colecţie dragă in mod special, cele mai bune vinuri de soi românesc sau franţuzesc, spre a bucura trupul şi sufletul oamenilor buni.

Vinurile : Zghihară de Huși (alb, sec), Busuioacă de Bohotin (rose, demidulce), Sauvignon Blanc (alb, sec), Cuvee Regal (alb, demisec), Rose (rose, sec), Cabernet Sauvignon (roșu, sec).

 

Colecţia HERB “Vinuri delicioase cu arome unice”: ne descoperă valoarea incontestabilă a vinurilor aromate din soiuri românești si ne dezvăluie arome fine de plante aromatice, delicate, potențate de o prospețime unică. Chiar de la prima degustare o sa înțelegeți de ce această selecție poartă numele Herb.

*Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.

Vinurile : Muscat Ottonel & Sauvignon Blanc (alb, sec), Tămâioasă Românească & Sauvignon Blanc (alb, demisec), Busuioacă de Bohotin (rose, sec), Busuioacă de Bohotin (rose, demisec), Fetească Neagră & Busuioacă de Bohotin (roșu, sec).

 

Colecţia La Conac: Acum 150 de ani un Conac elegant se înălţa pe domeniile de la Avereşti, ridicat de boierul Stefan Negruzzi. În jurul lui, castanii, teii şi salcâmii tineri se bucurau de priveliştea generoasă. La rândul nostru, ne facem datoria şi punem poveştile lor in câteva vinuri frumoase, autentice, mereu tinere.

Vinurile : Fetească Regală (alb, demisec), Sauvignon Blanc (alb, demisec), Roze (rose, demisec) și Cabernet Sauvignon (roșu, sec).

 

Colecţia Locurile – bag in box: Inspirate din cele mai dragi momente de bucurie, în compania cărora se servesc vinuri deosebite, fiecare dintre cele şase vinuri poartă nunele unei localitaţi – spaţiu imaginar de voie bună din ţinutul Avereşti.

 

Soiuri de struguri: Zghihară de Huși, Fetească Regală, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir.

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Prima entitate de producție viti-vinicolă a localității Averești a fost încropită în secolul XIX, mai precis în 1874, când proprietarul Stefan Negruzzi înfiinţează o plantație de 30 ha de viţă de vie, din soiuri locale şi soiuri aduse din Franța.

Tot în acea perioadă a fost realizată şi pivniţa Cramei, cu un culoar principal de aproape 150 de metri, prevăzut cu 5 arcade din piatră şi 10 hrube secundare.

A urmat apoi ridicarea conacului boieresc, devenit emblematic pentru Cramă, în curtea căruia boierul a înfiinţat şi un parc dendrologic cu specii de castan, tei şi salcâm, care rezistă vremurilor.

Primul vinifcator al cramei, inginerul Rene Faure, a fost adus din Franța, care a plantat soiuri franțuzești precum Cabernet Sauvignon și Aligote îmbinându-se perfect cu soiurile locale,românești, precum: Zghihara de Huși, Fetească Regală și Fetească Albă. Pentru o productivitate mai mare an de an, Rene Faure a fost pionierul primul sistem de irigații cu țevi, din România, bazat pe forța gravitației, într-o țară fară curent electric la acea vreme.

Astăzi via de la Avereşti se întinde pe o suprafaţă de 650 ha, împărțită între soiurile vechi specifice zonei: Zghihara de Huşi, Fetească Regală, Busuioacă de Bohotin şi soiuri internaționale ca: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Aligote, Traminer.

Unicitatea vinului de Averești vine din specificul solului și din pasiunea cu care este crescut și protejat. Altitudinea ridicată, climatul răcoros și solul specific determină obținerea de vinuri seci, acidulate, ușor sifonate și delicate.

 

Date de contact:

 

Telefon: +40 235 484 830

 

E-mail: vin@domeniile-averesti.ro

 

Website: www.domeniile-averesti.ro

 

 

Coordonate GPS: 46.788219, 27.9895116

 

DOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTI

PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 6-a ediție
6-8 Mai 2023
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
21-23 Octombrie 2023

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter