Cheese and wine events

< INAPOI

CRAME / DOMENIILE AVERESTI

DOMENIILE AVERESTI

Numele companiei: SC VINICOLA AVEREȘTI 2000 SA

 

Adresa: Sat Averești, Bunești - Averești, Jud. Vaslui

 

Anul înființării: 1874

 

Regiune: Moldova

 

Suprafață: 650 ha

 

Litri de vin îmbuteliați anual: 5 000 000 L

 

Proprietar: Constantin Duluțe

 

Vinificator: Ing. Claudiu Crețu

 

Branduri de vin:

 

Diamond Selection „The joy of living”: Noi, la Domeniile Averești, credem că „The Joy of Living” se găsește pretutindeni, dar e doar pentru cei ce sunt dispuși să o caute. Luați-vă prietenii, turnați Domeniile Averești in pahare elegante și lăsați magia aromelor să va învăluie delicat, odată cu efervescența unei seri perfecte! Domeniile Averești, să spunem gusturilor pe nume!

 

Nativus de Averești „Expresia terroir-ului”: Inspirată de cultura Cucuteni, colecția de vinuri este rezultatul unei munci minuțioase, al selecției precise a microterroir-ului și parcelelor, și al variatelor și modernelor tehnici de vinificație. Toată această experiență s-a transformat într-o selecție de vinuri care reflectă cu fidelitate expresia clasică a tradiției, caracterului și nobleței vinurilor Domeniilor Averești, fiind apreciate de către cei mai exigenți critici.

 

Colecţia HERB “Vinuri delicioase cu arome unice”: ne descoperă valoarea incontestabilă a vinurilor aromate si ne dezvăluie arome fine de plante aromatice, delicate, potențate de o prospețime unică. Chiar de la prima degustare o sa înțelegeți de ce această selecție poartă numele Herb.

*Herb este denumirea veche românească pentru blazon sau neam nobil, și tot Herb este definit de Oxford dictionary ca fiind cuvântul generic pentru plantele aromatice.

 

Colecţia Regală “Trup şi Suflet”: Colecţie de vinuri de tradiţie pentru Avereşti şi pentru sufletul Moldovei.Ținem sub această colecţie dragă in mod special, cele mai bune vinuri de soi românesc sau franţuzesc, spre a bucura trupul şi sufletul oamenilor buni.

 

Colecţia Clasic: Este colec’ia noastră special concepută pentru a reda, prin vinuri, istoria locului și tradiția creșterii viței de vie. Sunt vinuri aromate din soiuri românești îndrăgite.

 

Selecție: În această gamă veti găsi vinurile pe care le-am ales să însoțească evenimentele din viață. Sunt vinuri sprințare, atent selecționate care pot însoți momentele petrecute țmpreună cu cei dragi.

 

Popular: Sunt vinuri care cinstesc tradiția locală, vinuri bune și îndrăgite în Huși, totul într-un ambalaj cochet si comod (sticle de 1,5l)

Vinuri: Roze Aromat de Huși (rose, demisec), Alb Demidulce de Huși (alb, demidulce), Fetească Regală (alb, demisec).

 

Bag In Box 3l slim – Știm că fiecare vin bun se termină imediat și trebuie avut grijă să aveți rezerve pentru a cinsti momentele importante din viață. Fără grija alterării vinului după deschidere, cei 3 litri de vin îi veti găsi într-un ambalaj elegant, ușor de manevrat și depozitat (intră perfect in ușa frigiderului). În această colecție vă oferim vinuri alese, care cu siguranță vă vor cuceri.

 

 

Bag In Box 10l: Ambalarea vinurilor în bag in box (pungă/sacoșă în cutie) este in primul rând o soluție de a servi vinul la pahar din același recipient, un timp îndelungat, fără a se deprecia calitatea vinului rămas după deschiderea lui. Asta pentru că, pe măsură ce se golește vinul, punga se strânge și nu permite contactul vinului cu aerul și nici cu lumina, cei doi factori care accelerează deprecierea lui.

 

Soiuri de struguri: Zghihară de Huși, Fetească Regală, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră

 

Scurtă descriere a cramei:

 

Prima entitate de producție viti-vinicolă a localității Averești a fost încropită în secolul XIX, mai precis în 1874, când proprietarul Stefan Negruzzi înfiinţează o plantație de 30 ha de viţă de vie, din soiuri locale şi soiuri aduse din Franța.

 

Tot în acea perioadă a fost realizată şi pivniţa Cramei, cu un culoar principal de aproape 150 de metri, prevăzut cu 5 arcade din piatră şi 10 hrube secundare.

 

A urmat apoi ridicarea conacului boieresc, devenit emblematic pentru Cramă, în curtea căruia boierul a înfiinţat şi un parc dendrologic cu specii de castan, tei şi salcâm, care rezistă vremurilor.

 

Primul vinifcator al cramei, inginerul Rene Faure, a fost adus din Franța, care a plantat soiuri franțuzești precum Cabernet Sauvignon și Aligote îmbinându-se perfect cu soiurile locale,românești, precum: Zghihara de Huși, Fetească Regală și Fetească Albă. Pentru o productivitate mai mare an de an, Rene Faure a fost pionierul primul sistem de irigații cu țevi, din România, bazat pe forța gravitației, într-o țară fară curent electric la acea vreme.

 

Astăzi via de la Avereşti se întinde pe o suprafaţă de 650 ha, împărțită între soiurile vechi specifice zonei: Zghihara de Huşi, Fetească Regală, Busuioacă de Bohotin şi soiuri internaționale ca: Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Aligote, Traminer.

 

 

Unicitatea vinului de Averești vine din specificul solului și din pasiunea cu care este crescut și protejat. Altitudinea ridicată, climatul răcoros și solul specific determină obținerea de vinuri seci, acidulate și delicate.

 

Date de contact:

 

Telefon: +40 235 484 830

 

E-mail: vin@domeniile-averesti.ro

 

Website: www.domeniile-averesti.ro

 

 

Coordonate GPS: 46.788219, 27.9895116

 

DOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTIDOMENIILE AVERESTI

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 8-a ediție, Novotel Hotel
10-12 Mai 2025
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter