Cadouri gastronomice Revino

Busuioaca de Bohotin

 

Soi înrudit cu Tămâioasa Românească, Busuioaca de Bohotin (Busuioacă, Busuioacă Vânată, Tămâioasă de Bohotin) este un soi originar din localitatea Bohotin, judetul Iași. Se adaptează condițiilor ecoclimatice din N-E Moldovei, dar și din Muntenia, cele mai bune rezultateobținându-se pe terenurile în pantă, cu expoziție sudică, însorite.

 

Strugurii sunt mijlocii, cilindro-conici, uneori aripați, deși în boabe. Boabele sunt mijlocii, sferice, cu pielița subțire, de culoare porfirie. Pulpa este zemoasă, cu aroma specifică soiului.

 

Strugurii au culoare porfirie și se coc la început de octombrie. Producția de struguri care se obține la acest soi este în medie de 6-8 t/ha. La maturarea deplină, soiul acumulează 250-270 g/l zaharuri.

 

Aciditatea este ridicată, 7.2 g/l H2SO4.

 

Vinurile au o culoare porfirie, cu nuante cărămizii, aroma de petale de trandafir, busuioc.

 

Sursa: Claudiu Crețu (vinificator Crama Averești)

 

 

Busuioaca de Bohotin

 

Busuioaca de Bohotin

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter