Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

Maratonul Vinului în Urlați, Prahova

 

Maratonul Vinului

 

 

Concurs MTB pe 8 Iunie 2014, Maratonul Vinului, a patra ediție, are loc în localitatea Urlați din județul Prahova, printre dealurile, podgoriile și cramele din zonă.

 

Cursa este de tip XCO și constă în mai multe tururi de aprox. 18 km.

 

Fiecare tur are o diferentă de nivel de 400 m.

 

Pe langă cele doua trasee competitive de 36km, 2 tururi și 54km, 3 tururi, în premieră anul acesta participanții pot opta și pentru o a treia variantă: un singur tur de 18km, fară cronometrare și fară podium, recomandat ciclistilor mai putin experimentați.

 

Inscrierile se fac online începând din 5 mai.

 

Taxa de participare:

 

- 1 tura (18 km), fara cronometrare – 50 lei (taxa unică)

 

- 2 ture (36 km) și 3 ture (54 km), cu cronometrare – 65 lei pâna pe 25 mai și 80 lei începând cu 26 mai

 

 

Mai multe detalii legate de traseu, înscrieri și componenta caritabilă se găsesc pe www.maratonulvinului.ro

 

Ciclismul este un sport pentru toată familia, asa ca există și un tur separat mai usor, de 10 km, fară taxă de participare, accesibil tuturor: copii, parinți sau bunici.

 

Prima provocare vine după numai 1,5 km, când se termină porțtiunea de asfalt și începe prima urcare istovitoare pe un drum de pietriș care continuă până la punctul de alimentare aflat la km 6.5. Cu o diferentă de nivel de 400 m, acesta este cel mai înalt punct al traseului, iar priveliștea este cu adevărat spectaculoasă. Până aici, panta are o înclinație medie de 5%, ajungând pe unele porțiuni la 15%.

Urmatoarea secțiune a traseului, în coborâre, șerpuiește spre Valea Nucetului pe un drum acoperit cu iarbă și pământ, presărat cu câteva urcări scurte și abrupte în zona dintre vii.

La km 13.5, după o scurtă porțiune de asfalt, traseul începe să urce din nou, pe un drum de pietriș, pentru o ultimă cățarare de 2 km prin via Basilescu. Panta medie este de 7%, iar cea maximă de 12%.

Coborarea finală, pe un drum bolovănos, duce înapoi în Urlați, iar ultimul kilometru pe asfalt oferă un răgaz binevenit înainte de urmatoarea tură. (Un al doilea punct de alimentare se găsește în zona de start/finish).

 

Harta traseului:


Harta Maratonul Vinului, crame Romania

 

Profitul obținut la Maratonul Vinului 2014 va fi donat Fundației Bucuria Ajutorului din Urlați.

Creată în 2012, Fundația Bucuria Ajutorului dorește să prevină abandonul școlar și excluziunea socială a copiilor în dificultate, oferind servicii sociale, educaționale și psihologice unui numpr de 25 de copii din zona.

Copiii vin în fiecare zi la centru, unde primesc hrană, îmbracăminte și materiale școlare și sunt ajutați sa-și facă temele, într-un mediu cald și prietenos creat de voluntari inimoși.

 

Fundatia Bucuria Ajutorului, Urlati PROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter