Crama-Telna-banner-2500x1000px

< INAPOI

EVENIMENTE

Degustare cu unele dintre cele mai scumpe vinuri rosii romanesti

 

În vizitele noastre pe la cramele din Romania, ne-am întalnit cu asa numitul "cel mai scump vin romanesc " - PV Gran Cru 2012 de la crama Petro Vaselo din zona Banatului. Evident, curiozitatea a fost mare si am cumparat o sticla. si pentru ca colectia noastra de vinuri începuse sa se mareasca, ne-am decis sa împartasim din comorile noastre cu alti iubitori de vin.


Așa am început luna octombrie cu o degustare comparativa unde am deschis unele dintre cele mai scumpe vinuri rosii romanesti. am ales cu grija cupaje rosii noi din anii 2009-2012 pentru a încerca sa fim cat mai corecti. Însa pentru a face degustarea cu atat mai interesenata, am strecurat si un vin surpriza, un vin aproape de trei ori mai ieftin decat media vinurilor vedeta. Localul ales pentru a ne gazdui degustarea a fost tasting Room by Ehtic Wine, din motive lesne de înteles. tasting Room este raiul iubitorilor de vin si de mancare buna.


La degustare, participantii au fost rugati sa noteze fiecare vin, dar si sa încerce sa-l depisteze pe cel ieftin. Dar ca sa nu o mai lungim, va spunem ce am degustat:


►PV Gran Cru 2012, Petro Vaselo
►Cuvee Uberland 2011, Cramele Recas
►Flamboyant 2010, Davino
►smerenie 2011, Crama Oprisor
►Ispita, Crama Oprisor
►anima Grand Reserve 2011, Domeniile sahateni
►Domaine Ceptura Rouge 2010, Davino
►Minima Moralia Daruire 2010, Domeniul Coroanei segarcea
►Principesa Margareta 2009, Domeniul Coroanei segarcea
►+ un vin surpriza

 

Vinuri scumpe romanesti

Degustarea a fost în orb, iar rezultatele au fost foarte interesante. Pentru ca nu dorim sa suparam pe nimeni, va spunem cele mai bine punctate trei vinuri:


Locul I – smerenie, Crama Oprisor

Locul II - Ispita, Crama Oprisor

Locul III - Domaine Ceptura Rouge, Davino


surpriza, însa, a fost la vinul ieftin. Niciunul dintre participanti nu a reusit sa-l ghiceasca, iar acesta a iesit pe locul 6, ceea ce nu e rau pentru un vin ultra accesibil, într-o competitie cu greii industriei premium. La Putere Feteasca Neagra, Cramele Recas, se numeste acesta si l-am ales tocmai pentru ca eram siguri ca va face fata gusturilor riguroase a iubitorilor de vin.


Multumim tuturor care au participat la degustare si multumim pentru feedback-ul pozitiv. Va asteptam sa ne fiti alaturi si la urmatoarele.


Vinuri scumpe romanesti


Vinuri scumpe romanesti

 

Degustare de vinuri scumpe romanesti

 

Degustare de vinuri scumpe romanestiPROIECTELE NOASTRE

 

B2 WINE SHOW
Salon de vinuri și turism viticol, a 5-a ediție
9-11 aprilie 2022
 
B1 RG
Salon gastronomic, prima ediție
8-9 octombrie 2022

B3 TV
Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter