Drumul vinului românesc - vizite la crame

 

Dacă vă place vinul şi doriţi să vizitaţi cramele din România, dar nu ştiţi de unde să începeţi, aţi ajuns exact unde trebuie. Revino vă ajută să descoperiţi drumul vinului, pas cu pas. Pe Revino.ro găsiți informații despre turismul viticol, cazări în zonă sau la crame, podgorii impresionante, degustări, evenimente, wine bar-uri şi poveștiri direct de la producător.

 

 

drumul vinului 2020

 

_______________________________

 

 

EVENIMENTE < INAPOI

”LEFTOVERS”, conferința care caută soluții pentru aplicarea legii împotriva risipei alimentare

 

leftovers

 

Toate părțile implicate în lanțul de aprovizionare cu alimente, de la producători, retaileri, HoReCa și autorități la consumatori și reciclatori, se vor reuni pe 22 noiembrie, la Hotel Novotel din București, în cadrul ”LEFTOVERS”, prima conferință pe tema risipei alimentare după adoptarea legii privind diminuarea acestui îngrijorător fenomen.


România a devenit recent a treia țară din Uniunea Europeană care are o legislație specifică privind lupta împotriva risipei de hrană, iar în următoarele 6 luni autoritățile ar trebui să elaboreze normele de aplicare. Discuțiile au rămas deschise și se caută soluții pentru punerea în practică a prevederilor adoptate de Parlament, fiind invocate în continuare neclarități, portițe legislative și necesitatea armonizării cu alte reglementări în vigoare.

 

Evenimentul, denumit sugestiv ”LEFTOVERS”, va fi spațiul discuțiilor aplicate, al unghiurilor de abordare diferite, al întrebărilor adresate direct decidenților și al găsirii soluțiilor pentru o eficientă implementare a legii împotriva risipei de hrană. În acest moment, România aruncă zilnic la gunoi peste 6.000 de tone de alimente. Ocupăm locul al 9-lea în topul celor mai risipitoare țări din Uniunea Europeană, cu un procent de 2,55%. Conform noilor reglementări, agenții comerciali sunt obligați să doneze alimentele care se aproprie de termenul de expirare căminelor de bătrâni, orfelinatelor sau fundațiilor, în caz contrar fiind sancționați cu amendă.

 

Printre speakerii conferinței ”LEFTOVERS” se numără Christian de Barrin, Chief Executive Officer HOTREC; Anca Pavel Nedea, Președintele Autorității Naționale pentru Turism; Elena Dinu, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale; Florin Alexe, deputat, inițiator al legii privind diminuarea risipei alimentare; Călin Ile, Președinte Federația Industriei Hoteliere din România; Florin Căpățână, Vicepreședinte AMRCR și CSR Director Carrefour; Gilles Clavie, CEO Orbis Hotel Group; Daniel Mischie, COO City Grill; Marcel Bogdan Pandelică, Președinte ANPC; Mihai Savin, Director General Adjunct Apa Nova București; Chef Jaques Henrio; Raluca Ouriaghli, Director Executiv ”Ateliere fără frontiere”; Oliver Bauer, oenolog Cramele Bauer și Prince Stirbey.


Conferința ”LEFTOVERS” este prima din seria DEBATES@ACCOR, inițiată de AccorHotels România, care aduc în spațiul public teme de ecologie, sustenabilitate și responsabilitate socială.


”AccorHotels România se implică sistematic în schimbarea de atitudini la nivelul comunității și în creșterea calității vieții. Sustenabilitatea, protecția mediului sunt teme care ne preocupă în mod real. De aceea, inițierea unor acțiuni, precum DEBATES@ACCOR, menite să aducă la aceeași masă a dialogului toți stakeholderii implicați și să găsească alternative la activitățile umane care duc la deteriorarea planetei continuă politica AccorHotels România și a NOVOTEL de responsabilitate socială, atât de necesară în prezent”, a declarat Andreea Gheorghiu, Deputy General Manager Novotel Bucharest.

 

Conferința ”LEFTOVERS” este organizată de Asociația pentru Responsabilitate Socială ”PLAN B” și AccorHotels România, în parteneriat cu Federația Industriei Hoteliere din România și Carrefour. Partenerii media sunt: Digi FM, Forbes, Magazin Ecologic și România Turistică.

 

leftovers PROIECTELE NOASTRE

 

REVINO BUCHAREST WINESHOW
Salon de vinuri, Ediție Specială, Mai 2021
 
REVINO CHEESE & WINESHOW
Salon de brânzeturi și vinuri, Ediție Specială

REVINO - TURISM VITICOL ROMANIA
Vizite și degustări de vinuri la crame în România și evenimente private în București

Abonați-vă la Newsletter

Veți primi noutăți despre vinuri și activități conexe.

 

Bifați căsuța "Nu sunt robot"