Cadouri gastronomice Revino

Zghihară de Huși

Cultivat în Județul Vaslui, soiul are cele mai multe sinonime din România (Zghihară Galbenă, Zghihară Verde Bătută, Poamă de Huși, Poamă Molodovenească, Ghihară, Galbenă de Huși, Poamă Zosonească, Poamă Vinoasă de Huși).

 

Strugurii de culoare verzui-galben, se coc la sfarșitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie, dar nu ajung la o concentrație mare de zaharuri, rar depășind 170-180 g/l. Producția de struguri este mare, între 15 și 17 t/ha.

 

Vinurile au o culoare verde cu nuanțe gălbui, nu posedă o aromă primară anume. Gustul lor este acrișor, cu o nuantă de măcriș.

 

Tarie alcoolică de 11-12 grade, aciditatea este ridicată, de 5-6 g/l.

 

Un soi ce se recomandă a fi băut tânăr.

 

Din Zghihară se pot prepara vinuri spumante.

 

Olfactiv și gustativ: miros de crud, măr verde proaspăt tăiat, carcel de viță de vie;

 

Poate fi servit cu carne albă și roșie, mâncărurile pe bază de legume. Este un bun digestiv.

 

Sursa: Claudiu Crețu (vinificator)

 

PROIECTELE NOASTRE

 

Salon de vinuri și turism viticol, a 7-a ediție, Novotel Hotel
11-13 Mai 2024
 
A2
Salon gastronomic, a 3-a ediție, Novotel Hotel
5-6 Octombrie 2024

Vizite și degustări de vinuri la crame în România
Evenimente private cu vinuri și brânzeturi

Abonați-vă la Newsletter